TARİHİN KALBİNE YOLCULUK YAPIYORUZ…
- ORGANİZASYONUMUZ 20 KİŞİ İLE SINIRLIDIR.
- ÖĞRENCİLERE %50 İNDİRİM UYGULANIR.
- GEZİMİZDE BULUŞMA NOKTASI, AYASOFYA’NIN ÖNÜDÜR.
- GEZİLERİMİZ 11.00- 16.00 ARASI OLUP, YÜRÜME MESAFESİNDEKİ NOKTALARI KAPSAMAKTADIR.
- TARİHİ VE DİNİ MEKANLARIN DOKUSUNA UYGUN GİYİM TARZINA DİKKAT EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
- KATILMAK İÇİN İLETİŞİM KISMINDAN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ.
- GEZİLECEK YERLERDEN BAZILARI:
Ayasofya
Dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli anıtları arasında yer alan Ayasofya müzesi, mimarisi, ihtişamı, büyüklüğü ve işlevselliği yönünden yegâne uygulama olarak görülür. Ayasofya; Osmanlı camilerine fikir bazında da olsa esin kaynağı olmuş, doğu-batı sentezinin bir ürünü olarak değerlendirilir. Ayasofya, inşa edildiği tarihten bu yana 916 yıl kilise, 481 yıl cami olarak hizmet verdi. Son olarak Ayasofya, 1935’te müzeye dönüştürüldü.
Sultan Ahmet Camii – Mavi Camii
İstanbul’un tarihi yarımadasında bulunan Sultanahmet Camii, Mimar Sinan sonrası klasik mimarinin en büyük ve en önemli eseri olarak biliniyor. İznik çinileriyle bezenmesi, yapının mimari ve sanatsal açıdan dikkate şayan en önemli yanı olarak öne çıkıyor. Sultanahmet Camii, aynı zamanda Türkiye’nin 6 minareli ilk selatin camisi olma özelliğini de taşıyor. Caminin mimarı Sedefkar Mehmet’tir.
Hipodrom Meydanı Obelisk
Sultanahmet Meydanı İstanbul’un en eski meydanlarından biridir. Bizans devrinde Hipodrom olarak bilinirdi. İstanbul’un en önemli abideleri Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Türk Ve İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Obelisk burada Hipodromun çevresindedir.
Yerabatan Sarnıcı
Tarihi Yarımada’nın ortasında bulunan Yerebatan Sarnıcı, M.S 542 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından Büyük Saray’ın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılmıştır. Yerebatan Sarnıcı İstanbul’da ki en büyük kapalı sarnıçtır. Ayasofya binasının batısındaki küçük binadan girilir. Sütun ormanı görünümündeki mekânın tavanı tuğla örülü, çapraz tonozludur. Zamanında civardaki bir bazilikadan dolayı bu isimle anılmıştır.
Kapalıçarşı
Kapalı çarşı ya da bir diğer adıyla Graand Bazaar dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşısıdır. Temeli 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet döneminde atılan kapalı çarşı günümüzde de halen eski popülerliğini ve büyük bir çarşı olma özelliğin korumaktadır.Kapalı çarşı adeta dev bir labirenti andırmaktadır. İçinde 66 adet sokak ve 4.000 den fazla dükkan barındırır.Özellikle altın ve otantik hediyelik eşya konusunda İstanbul’un en ileri gelen noktasıdır. İstanbul’a gelen turistlerin gezmek istedikleri noktalardan birisidir. Çünkü bu sayede eski Osmanlı kültürünün ve günümüz Türk kültürünü daha yakından tanıyabilmektedirler. Hem de alışveriş yaparak eski ve yeni Türk motiflerini ülkelerine götürmektedirler.El halıları ve mücevherat geleneksel Türk sanatının en güzel örnekleridir. Halı ve mücevheratın yanında meşhur Türk işi gümüş, bakır, seramik, oniks, deriden mamuller, hediyelik ve dekoratif eşyalar, üstün kaliteli Türkiye hatıraları zengin bir koleksiyon oluştururlar.Türk geleneksel tatlarından olan; Türk kahvesi ve çayı, kuru meyve, yareni ayrıca özellikle Avrupa ve tüm dünyada Turkish delight diye bilinen Türk Lokumunun merkezi Kapalıçarşıdır. Kapalıçarşı`yı gezmekten yorulduysanızda dinlenmek için mutlaka Şark Kahvesi`e uğrayın. Burada kum ateşinde pişirilen kahvenizi yudumlarken, yanında getirilen lokumla enerjinizi toplayabilir, bütün çarşıyı dolaşmak için kendinizi yeniden hazır hissedebilirsiniz.
YAPTIĞIMIZ GEZİLERDEN KARELER…
0 views